Droom jij ook van een echte natuurtuin?

 

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht en wil je een natuurtuin aanleggen? Of wil je juist je huidige tuin helemaal aanpassen en een meer natuurlijke insteek geven? In beide gevallen is het een goed idee om een hovenier in te schakelen die zich heeft gespecialiseerd in natuurlijke tuinen. Zo iemand is doorgaans origineel geschoold als hovenier, maar heeft een bovengemiddelde interesse voor het creëren van een natuurlijke balans in tuinen. Dit zie je duidelijk terug in het ontwerp van jouw natuurtuin. Niks geen rechte lijnen, maar ronde, organische vormen die je middenin de natuur doen wanen.

 

Planten kopen voor je natuurtuin

Veel mensen zijn geneigd om hun planten in een tuincentrum te kopen. Dit is echter niet zo’n goed idee. De planten die daar vandaan komen zijn namelijk doorgaans gekweekt met een flink aantal gifstoffen, en deze wil je echt niet in je natuurtuin hebben. Je kunt dus veel beter naar een kweker gaan die planten op de natuurlijke manier kweekt, of gewoon rondvragen bij vrienden of familie. Mensen die zelf een natuurlijke tuin hebben gebruiken geen gifstoffen, en als je bij hen stekjes haalt dan groeien ze ook in jouw nieuwe tuin vanzelf tot grote planten uit. Je hebt dan weliswaar wat meer geduld nodig, maar het resultaat mag er zeker zijn. Bovendien geef je op deze manier veel minder geld uit aan de aanleg van jouw natuurtuin. Planten zijn immers hartstikke duur, dus alle stekjes die je bij vrienden en familie kunt ophalen zijn mooi meegenomen.

 

Je natuurlijke tuin onderhouden

Als je tuin af is moet je hem natuurlijk zo goed mogelijk onderhouden. Pluk onkruid weg en houd alles netjes bij. Probeer om enkel natuurlijke middelen te gebruiken om je planten vrij van bijvoorbeeld bladluis te houden. Vaak zijn er slimme combinaties van planten te maken die elkaar beschermen, en het natuurlijke evenwicht in stand houden. Jouw hovenier kan je daar vast alles over vertellen.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *