Escaperooms

Een escaperoom, ook wel een escape challenge of exit game genoemd, is een interactief spel dat op een bepaalde plek in een of meerdere kamers wordt uitgevoerd. Je kunt deze in je eentje of met meerdere mensen doen, en het doet van de escaperoom is dan eruit proberen te komen, in je eentje, of met hulp van de groep met mensen waar je mee bent gekomen. Vaak hebben deze escaperooms een thema die te maken heeft met horror of iets met detectives.

Toepassing

Een escaperoom lijkt op het eerste gezicht op iets wat puur voor vermaak is, maar dat is niet helemaal waar. Een escaperoom vergt veel mentale inspanning, iets wat veel bedrijven en ook het leger graag willen zien in mensen die een positie met macht in zullen nemen. Vaak worden escaperooms dan gebruikt als een assessment om te testen of de sollicitant wel de benodigde mentale capaciteit heeft voor de functie

Katwijk

Katwijk, een kustelijke stad in Zuid-Holland met ongeveer 65.000 inwoners, op Den Haag na de grootste badplaats in Zuid-Holland. Het is een zeer oude stad, met diepe roots, leidend tot de tijd van de Romeinen. Natuurlijk willen mensen in Katwijk escape rooms beleven, iets wat voor jong en oud een nieuwe ervaring kan zijn.

Leiden

Leiden is een van de grootste studentensteden van Nederland, maar er wonen ook veel gezinnen met kinderen. Veel van deze gezinnen bestaan uit jonge ouders met kinderen die nog thuis wonen, en die willen dan iets doen wat “hip” is, en dan zijn er weinig dingen die hieraan voldoen. Bioscopen, theaters en uit eten zijn allemaal dingen waar die ouders mee zijn opgegroeid, iets wat minder met de tijd mee is. Daarom kiezen zij vaak voor escape rooms uit Leiden, wat iets nieuws is en variatie brengt in de activiteiten die de familie doet. Deze escaperoom is volledig ingericht voor kinderen tot 12 jaar, dus is het niet te moeilijk voor de kleine(re) kinderen, maar is het ook niet zo makkelijk dat het geen uitdaging meer is voor de ouders.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.