Hovenier

Een hovenier in Lisse is iemand die tuinen en andere groenobjecten aanlegt en onderhoud levert eraan. Een hovenier kan zich bijvoorbeeld met tuinen bezighouden, bij ofwel particuliere of gemeentelijke gebouwen, maar ook bijvoorbeeld met een grasland van de gemeente. Vaak denken mensen dat een tuinman/ tuinvrouw hetzelfde is, maar dat valt mee. Een tuinman of tuinvrouw kan bijvoorbeeld in dienst zijn van een particuliere baas, waarentegen dat niet kan als hovenier. Een hovenier werkt meestal voor een hoveniersbedrijf, of werkt als zzp’er voor zichzelf. Ook kunnen tuinmannen/ tuinvrouwen een tuin onderhouden, maar een hovenier kan het ook aanleggen, wat een groot verschil is tussen tuinmannen en hoveniers.

Lisse

Lisse, een dorp in Zuid-Holland, met een inwonertal van circa 23.000 mensen. Een van de oudere dorpjes in Nederland. Met een zeer klein oppervlak is het grootste gedeelte van de inwoners dicht op elkaar wonend. De meesten van hen hebben een huis met of een grasvlakje ervoor, of een tuin waarin zij persoonlijk een zeggen hebben, maar meestal hebben zij geen zijd of geen zin om dit te onderhouden. Hiervoor heb je hoveniers in Lisse voor, die dit allemaal voor ze zullen doen. Het aanleggen van de tuinen, de grasvlakjes, of het onderhoud, alles is op last van de hoveniers. Dit helpt zeer veel mensen, zeker wanneer deze mensen toch graag een onderhouden tuin willen, maar geen tijd hebben om dit zelf te onderhouden.

Leiden

Leiden, een van de grootste en oudste studentensteden van Nederland, waar iedereen wel een klein tuintje heeft of wilt. Hoveniers uit Leiden bieden de perfecte oplossing. Zij kunnen de tuin aanleggen, waarna ze hem dan zullen onderhouden. Dit komt zeer goed uit voor de meeste mensen die in deze stad leven of studeren, aangezien zij het grootste gedeelte van hun tijd kwijt zullen zijn aan of studeren of werk, waardoor zij de tuin niet kunnen onderhouden door gebrek aan tijd, ook al is de tuin aangelegd door de hovenier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.