Lichamelijke beperking

Een lichamelijke beperking is wanneer iemand een fysieke (of motorische) beperking heeft, waardoor zijn of haar bewegingsmogelijkheid wordt belemmerd. Er zijn vele soorten beperkingen, zoals onvrijwillige zoals spasmen en trillingen,  tot coördinatieproblemen, verlamming, artritis en mensen met ontbrekende ledematen. Deze lichamelijke beperkingen kunnen ontstaan op verschillende manieren, zoals het feit dat ledematen niet volgroeid zijn of beschadigd zijn, beschadigingen door ongevallen, of doordat het zenuwstelsel beschadigd is.

Hulp bij beperking

Als een persoon een bepaalde lichamelijke beperking heeft zijn er altijd manieren waarop die persoon hulp wilt of kunt krijgen. Door deze bepaalde hulpmiddelen kunnen deze mensen makkelijker of helemaal zelfstandig functioneren in de samenleving. Een voorbeeld daarvan is voor mensen waarbij het onderlichaam verlamd is of minder werkt dan wat voldoende is. Deze mensen komen vaak terecht in een rolstoel, die zij zelf aan kunnen sturen of een ander persoon voor hun. In zeldzame gevallen krijgen zij een scootmobiel, een vierwielig voertuig wat zichzelf aan kan drijven. Mensen met een beperking waardoor zij minder kunnen lopen zijn de meest bekende vorm van beperking, en worden het minst achterna gekeken door de maatschappij.

Leven met een beperking

Stel je leeft in Tilburg, je leeft een normaal leven, je gaat elke dag naar werk of school, komt thuis en gaat naar de sportschool of gaat koken. Op een dag loop je over straat en je komt in een ongeval terecht, je loopt letselschade op en je kunt opeens niet meer normaal lopen, hoe leef je dan met zo’n lichamelijke beperking in Tilburg. Dit doe je met behulp van de hulpmiddelen die zojuist zijn genoemd, zoals een rolstoel, of met krukken tot je volledig hersteld bent van je schade en je weer normaal kunt kopen en functioneren. Maar wat als je met een handicap moet leven in Tilburg, een handicap waar je niet van kan herstellen. Je kunt dan een scootmobiel aanvragen, om alsnog rond te kunnen reizen in Tilburg zonder te veel zorgen te hoeven maken over hoe.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *