Schoonmaker

Een schoonmaker of schoonmaakster is iemand die op opdracht van een werkgever of op particuliere aanvraag iets of ergens schoonmaakt, opruimt of iets op orde brengt. Er zijn vele soorten schoonmakers die professioneel ingezet worden om bijvoorbeeld openbare ruimten in scholen of kantoren opruimen en schoonmaken, maar er zijn ook speciale gebieden waarin men schoonmakers nodig heeft, zoals ruitenwassers die op grote hoogte ruiten zemen en schoonmaken, of autowassers die in een autowasstraat werken. Hiervoor hebben zij via het bedrijf een opleiding gevolgd om professioneel te kunnen werken, maar er zijn ook andere voorbeelden die geen opleiding vergen, zoals bordenwassers of keukenhulppersoneel die in een restaurant en borden of bijvoorbeeld tafels schoonmaken.

Den Haag

Den Haag, een stad in Zuid-Holland met een inwonertal van 550.000, een van de grootste steden in Nederland en de officiƫle hoofdstad van Zuid-Holland. Ook al is het niet de hoofdstad van Nederland fungeert het wel zo, met de regeringszetel gevestigd in het centrum. Het parlement en de regering zijn net zoals de residentie van het koninklijk huis gevestigd in Den Haag, waardoor het een zeer belangrijke stad is voor Nederland. Ook is het Internationaal Gerechtshof in het Vredespaleis en het Internationaal Strafhof gerecht in Den Haag. Hierdoor zijn er veel kantoren gevestigd in Den Haag.

Schoonmaakbedrijf

Door de vele kantoren die gevestigd zijn in Den Haag, zoeken bedrijven vaak naar een schoonmaakbedrijf in Den Haag. Dit is voor hun zeer voordelig, aangezien zij geen extra personeel in hoeven te huren voor het schoonmaken van het kantoor, maar hebben zij een bedrijf tot hun beschikking die dit voor hun doet. Zodra de werkuren van het kantoor voorbij zijn komen er schoonmakers binnen. Deze schoonmakers ruimen dan alles op, zoals papier dat misschien op de grond ligt, de eetruimte die bekruimeld is of een toilet dat vies is. Na het schoonmaken doen zij dan alle deuren op slot zodat de volgende dag het kantoor klaar is voor werk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *