Stoffen

Stoffen, of textiel zoals het ook wordt genoemd, is een product wat gemanufactureerd  wordt door veel mensen om bijvoorbeeld kleren te maken. Het woord textiel komt van het woord texere, wat in het Latijn weven betekent. Vroeger werd textiel met de hand gewoven, in een apparaat dat een weefmachine heet.

Hedendaags is het woord textiel veel ruimer gebruikt dan vroeger, waar het vroeger echt een stof is die door een persoon met de hand was gewoven, is textiel nu eerder een stof dat bestaat uit vele filamenten, eindeloze draadjes of vezels. Dit is meestal niet met de hand gewoven, maar wordt toch wel tot textiel gerekend. Doordat textiel opgebouwd is uit veel kleine deeltjes is het zeer praktisch in gebruik, makkelijk vervormbaar en het kan op elke soort manier gebruikt worden.

Duurzaamheid

Door de industrialisering wordt textiel net zoals zo veel andere manieren in bulk geproduceerd. Dit merkt men dan in de prijs, die steeds lager en lager wordt, maar wordt ook gevoeld in andere dingen, zoals in het milieu. Door de massaproductie van dit textiel komt er veel afval in het milieu terecht. Hierom willen mensen vaak duurzame stoffen kopen om het milieu en de natuur te helpen, ook al zijn deze stoffen vaak wat duurder. Zo ook bijvoorbeeld een tweedehands kunststof kozijn, die al gemaakt is, waardoor het milieu niet meer wordt vervuild om een paar kozijnen te maken

Tafels

Een ander deel van het duurzaam houden van het milieu is het kopen van meubels bij winkels die ook andere tweedehands of duurzame dingen verkopen. Stel je wilt een nieuwe tafel omdat je net verhuist bent, een robuuste tafel.  Dit kun je dan doen bij de plek waar je je tweedehands kunststof kozijnen hebt gekocht, om er zeker van te zijn dat de tafel duurzaam is gemaakt, waarmee je het milieu helpt. Alle kleine beetjes die je doet, door bijvoorbeeld duurzame of tweedehandse meubels te kopen wegen toch zwaar mee als je het milieu wilt helpen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.