Wat doet een makelaar en hoe kan hij je helpen

Een makelaar is iemand die bemiddelt tussen een koper en een verkoper en een hypotheek- of onroerendgoedtransactie regelt. Als je een Makelaar in Goes zoekt dan vind je zeker goede opties. Wil je precies weten wat een makelaar doet? Lees dan verder.

Makelaar bij de aankoop van een pand

Als je op zoek bent naar een nieuwe woning en je wilt een goede deal, dan kan een makelaar je helpen. Heb je nog niets op het oog, maar weet je wel wat de eisen zijn? Denk aan het type woning, de buurt, of er scholen in de buurt zijn; hierover kan een makelaar je helpen. Zoek je bijvoorbeeld een pand in Goes, dan kan een makelaar in Goes je precies vertellen welke buurten in opkomst zijn en wat een goede deal is. Hij zal ook voor je onderhandelen met de verkopende partij en je helpen met het afronden van de transactie. Het enige dat jij hoeft te doen, is een commissie betalen.

Een makelaar als verkopende partij

Als je je huis verkoopt, wil je natuurlijk de beste deal krijgen. Daar heb je kennis voor nodig. Kennis van de markt, kennis van de waarde van de huizen in de omgeving en natuurlijk kennis van verkopen. Dit vind je bij een makelaardij in Goes. Zij helpen hun cliënt om de beste prijs te krijgen voor hun onroerend goed. Ze zullen de onderhandelingen voor je doen en de bezichtigingen inplannen en leiden. Wordt er overgegaan tot verkoop, dan betaal je een commissie; meestal een percentage van het verkoopbedrag.

Hoe kies je een makelaar?

Een makelaarskantoor zal dus proberen jouw deal te sluiten, maar wie kies je en hoe maak je de juiste keuze? Meestal kun je makelaar offertes opvragen. Zo weet je van tevoren of er bijvoorbeeld een no cure, no pay regeling is en als er tot verkoop of aankoop overgegaan wordt, wat de fee voor de makelaar is. Daarnaast is het goed om te letten op de kennis van de makelaar. Weet hij hoe de markt is en kent hij de buurt? Denkt hij met je mee en komt hij met goede suggesties. Zo weet je zeker dat je de makelaar vindt die voor jou geschikt is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *