Met een genetische test kun je allerlei onzekerheden opklaren. Iets niet weten kan heel vervelend zijn. Zeker wanneer je het antwoord niet gewoon even kunt Googlen. Er zijn allerlei mogelijke aanleidingen om een genetische test te doen. Je kunt bijvoorbeeld nieuwsgierig zijn naar je stamboom. Van wie stam je af, wat is de geschiedenis van jouw familie, waar liggen je roots? Sporters gebruiken soms een genetische test om uit te zoeken waar erfelijke zwakheden en grenzen liggen. Maar een ancestry test kan ook een meer ernstige reden hebben. Je kunt bijvoorbeeld bewijzen wie je ouders zijn, of wie je kinderen zijn.

Wie zijn je ouders?

Zo is het mogelijk om met een genetische test aan te tonen dat je écht de vader bent van die baby waarvoor je zo dolgraag wilt zorgen. Of juist het tegenovergestelde. Verschillende mensen hebben immers verschillende beweegredenen. Als moeder kun je een ancestry test gebruiken om de biologische vader van je kindje juridisch te verplichten een financiële bijdrage te doen in de opvoeding van je baby. Maar ook geadopteerde kinderen kunnen een genetische test gebruiken om erachter te komen wie hun echte ouders zijn. Familiebanden kunnen worden hersteld, problemen kunnen worden opgelost.

Belangrijk om te weten

Het is goed om te weten dat de resultaten van jouw ancestry test worden vastgesteld door een officieel laboratorium. Hoog opgeleide laboranten gebruiken hun kennis en ervaring om jouw resultaten dus betrouwbaar te maken. Dat is wel zo fijn om te weten wanneer je belangrijke ontdekkingen doet aan de hand van een genetische test. Daarnaast is privacy erg waardevol. Je wilt niet dat de resultaten van je genetische test op internet komen te staan, of inzichtelijk zijn voor Jan en alleman. Wees gerust, dat is niet zo. Jouw testresultaten zijn alleen voor jouw ogen bestemd. Betrouwbaarheid en zorgvuldigheid voorop, dus. Wat je redenen ook zijn voor het doen van een ancestry test, je kunt er op rekenen dat de test op professionele wijze wordt afgehandeld.