Er zijn situaties waarin u geen toegang heeft tot een auto. Of het nu een situatie is, waar er openbaar vervoer alternatieven zijn zoals de Rode Deken of er is een medische noodsituatie, kan u dwingen om een auto nodig te hebben. In tegenstelling tot een typische huurauto waar je een vergoeding betaalt voor elke dag dat je toegang hebt tot een voertuig, is het gebruik van een fiets gratis en kun je ook een verzekering en gas en slijtage items zoals een helm enz. Het kan een beetje lastig zijn als andere mensen of bussen geen fiets bij zich hebben.

Een extra factor is wanneer u van plan bent op het huren van een auto; verzekering is een must, zodat je geen zorgen te maken over het betalen voor schade als je een ongeluk zou krijgen. Natuurlijk de eerste stap zou zijn om erachter te komen hoeveel wil je uitgeven aan de huur.

Als u een auto huurt voor een langere periode, zoals vakantie, kan een gelijkwaardige huurprijs alleen al aan de verzekering worden besteed. Maar als u een auto voor minder dan een maand huurt, is er geen verzekering nodig. En als u een auto voor minder dan een jaar huurt, is een jaarlijkse verzekering verplicht. Er zijn speciale verzekeringen voor gehuurde motoren en enkele auto’s zoals Lamborghini, Ferrari, Porsche, Cadillac, Mercedes, Rolls Royse enzovoort, de dekking wordt rechtstreeks op uw bankrekening gestort. En als u van hun diensten gebruik wilt maken, hoeft u alleen maar een contract met hen te laten ondertekenen.

De meeste autoverhuurbedrijven hebben centra waar u de telefoon kunt opnemen en waar u een offerte krijgt. Er is meestal een gratis computer, zodat u al het papierwerk kunt doen. Zodra u de papieren hebt ondertekend en afhankelijk bent geworden van het autoverhuurbedrijf, zult u in staat zijn om de auto te rijden wanneer u vrij bent. U krijgt ook een contract dat moet worden ondertekend door u en de agent. Het contract moet aangeven dat u de huurder zijn niet verantwoordelijk voor alles wat er mis gaat met de auto, terwijl in hun bezit.

Het contract dat u ontvangt zal ook het rentetarief aangeven, alsmede de bijzonderheden van de service die moet worden verleend. Sommige autoverhuurbedrijven hebben ook afhaalfaciliteiten, waar een chauffeur de auto komt ophalen waar u op uw voertuig zult wachten.

Essentiële tips voor iedereen die een huurauto nodig heeft:

– Voordat u een auto gaat huren, doet u online onderzoek, door vrienden en familie via een sociale netwerksite te vragen wie er onlangs een auto heeft gehuurd.

– Vraag om gepersonaliseerde offertes en zorg ervoor dat de prijs inclusief verzekering en andere kosten duidelijk is.

– Controleer of u de auto kunt zien voordat u hem huurt.

– Betaal NOOIT een borgsom voordat de auto is opgehaald.

– Als je een gedeelde kredietkaart hebt, dring dan aan op een korting.

– Als je een persoonlijke lening hebt, betaal het saldo af voordat je de auto rijdt.

– Controleer uw rij-record voordat u een auto huurt.

– Zoek uit of het autobedrijf eerder problemen heeft gehad met uw kaart

– Voordat u een gestolen auto terugbrengt, moet u de politie inlichten, zodat u een verzekeringsclaim kunt indienen.

Voor meer informatie over auto’s en autoverhuur, bezoek http://www.countersoppingcarsharing.com.

 

Lees meer…


Fietsverhuur

Fietsverhuur Vlissingen