Verloskundigen Dordrecht

 

Een prenatale arts Bezoekt uw verloskundige Net als de meeste andere zorgverleners of artsen, kan de verloskundige tot drie afspraken per week hebben. De beste tijd om voor die prenatale bezoeken te gaan zou minstens twee tot drie weken voor je uitgerekende datum zijn. De meeste vroedvrouwen hebben afspraaktijden die niet samenvallen met je doktersbezoeken, omdat ze je zo lang mogelijk thuis willen houden. De meest voorkomende reden voor een verloskundige om je meer dan één keer per week te bezoeken is meer om familie en vrienden aan te moedigen om te komen kijken naar je nieuwe kind. Bij het eerste bezoek zal ze je baby onderzoeken en een bekkenonderzoek doen. Dit specifieke onderzoek wordt gedaan terwijl je zwanger bent om te helpen eventuele aangeboren afwijkingen vast te stellen. De moeder kan een bloedonderzoek krijgen, zoals een hepatitis B-test. Als er tekenen zijn van kanker of andere besmettelijke ziekten, zal de vroedvrouw deze onderzoeken moeten uitvoeren.

Sommige vrouwen hebben de indruk dat je elke dag naar de dokter gaat om de groei van je baby in de gaten te houden. De indruk bestaat dat als je vaker gaat, je zou kunnen zien dat er iets mis is met je baby. Het is belangrijk dat er geen complicaties optreden gedurende de tijd dat u in de operatiekamer bent. De meerderheid van de zwangerschappen die vrouwen meemaken zijn niet anders en gaan door om hun pasgeborene het beste te geven wat ze kunnen. Verloskundigen zijn elke week in het ziekenhuis dus dit zou helpen de stress te verminderen. Als je pijn hebt, kan de vroedvrouw je buik aanraken om te zien of je buik gevoelig is. Dit is om de pijn te verzachten die vrouwen vaak ervaren tijdens de bevalling. De vroedvrouw mag het kind niet aanraken tijdens de bevalling.

Een episiotomie is in de meeste gevallen een automatische reactie op de poging van de baby om naar buiten te komen. Tijdens de bevalling is de baby naar de buitenkant van het bekken gericht en zal hij meestal een “gerichte” poging doen om langs de bekkenbeenderen te komen om uit het bekken te komen. Vroedvrouwen zullen af en toe helpen als er om een ruggenprik is gevraagd. Een ruggenprik is een plaatselijke verdoving die de onderste helft van het lichaam verdooft. Dit proces zorgt er ook voor dat de vrouw rustig kan blijven tijdens de bevalling. Vroedvrouwen hebben eigenlijk een gids om de moeder te begeleiden bij de natuurlijke bevallingslessen. De volgende die onder het mes gaat, is het andere deel van die begeleide bevallingsles. De vroedvrouw zal zoeken naar tekenen van problemen. Symptomen die vrouwen vaak ervaren, vooral op de uitgerekende datum, als er nog één ding op komst is.

Als je bij je verloskundige komt, zal ze waarschijnlijk de algemene gezondheid van jou en je baby beoordelen. Ze zal naar de hartslag van je baby kijken. Ze kan vragen hoe vaak je plast. Ze zal je borsten controleren op gezwollen plekken en gevoeligheid in de borsten, zoals ze normaal ook doet tijdens je menstruatie. U wordt vergeleken met een controlemonitor die dagelijks uw bloeddruk zal meten. Deze tests worden gedaan om vroegtijdige bevalling, zwangerschapsvergiftiging en eventuele infecties die problemen kunnen veroorzaken voor u of voor uw baby in de gaten te houden. Zij zal erop toezien dat u de hele dag goed eet en voldoende drinkt. Ze kan vragen om uw gewicht te controleren en te zien of u aankomt of afvalt. Naarmate de zwangerschap vordert, zal men u vragen een urinetest te doen.

Dit bloedonderzoek wordt gedaan om te kijken of je urine lekt. Ze zal ook uw lippen en tong controleren op eventuele zwellingen. Dit is belangrijk om naar uw tandvlees en tanden te kijken voor gingivitis, een infectie die vroeg in de zwangerschap kan optreden. Een ander urineonderzoek dat ze u kan vragen, zal bepalen of u een depressie hebt, zodat ze kan beoordelen hoe u uw urine binnenhoudt. Dit gebeurt door je eerst een klein staaltje van je urine te geven en die urine vervolgens te onderzoeken op eiwitten die op suikerziekte zouden kunnen wijzen. Je verloskundige zal je een volledig lichamelijk onderzoek geven waarbij ze ook je baarmoederhals zal controleren. Ze zal de baby controleren om er zeker van te zijn dat hij of zij niet erg groot groeit op dit moment. Ze zal zelfs je baarmoeder controleren om te zien of die voldoende ruimte biedt voor je baby om te groeien in de tijd dat je aan het bevallen bent. Ze zal je bekken onderzoeken om te controleren op infecties die je misschien hebt opgelopen of op problemen die je misschien hebt. Ze zal controleren of je een hoge bloeddruk hebt en of je regelmatig spuugt.

autostrips is alles wat je verloskundige je gaat geven. Ze zullen controleren op de aanwezigheid van eventuele seksueel overdraagbare aandoeningen. Sommigen zullen je instrueren hoe je jezelf schoon moet maken terwijl je de test doet en sommigen geven je een glijmiddel om te gebruiken als de testplek niet stoom geweldig is.

Lees meer:

Verloskundigenpraktijk Dordrecht

Kraamzorg Dordrecht