Mijn laatste verzoeken: hoe leg je begrafeniswensen vast

 

Het is een beetje vreemd om je begrafenis te plannen terwijl je nog leeft, maar het is iets wat veel mensen tegenwoordig doen. Zie je, de dood van een geliefde is zo’n enorm verlies en het zal mensen vaak zo somber laten voelen. Het laatste wat ze willen, is omgaan met de druk van het plannen van een begrafenis. Het vastleggen van jouw begrafeniswensen voordat je overlijdt, kan je gezin en je dierbaren van deze stress redden.

 

Wat je moet opnemen in je begrafeniswensen

Verschillende mensen zullen natuurlijk verschillende wensen hebben als het om begrafenissen gaat. Maar er zijn bepaalde zaken die altijd moeten worden meegenomen bij uitvaartwensen vastleggen. Hier volgen er een aantal:

  • Wil je liever een uitvaart- of herdenkingsdienst ter ere van jezelf laten doen? Maak dat duidelijk in jouw wensen.
  • Wat moet het gezin met je lichaam doen? Ze kunnen het op een begraafplaats begraven, cremeren of aan de wetenschap schenken. je moet dit hoe dan ook duidelijk specificeren.
  • Als je besluit dat je begraven wilt worden, kan je de perfecte plaats kiezen die voor jou een speciale betekenis heeft. Dit zal je laatste rustplaats zijn.
  • Sommige mensen zullen ook geld opzij zetten om hun begrafenis te betalen als ze weg zijn. Zorg ervoor dat je de familie laat weten waar het geld is en hoe ze er toegang toe kunt krijgen
  • Ten slotte kan je ook de mensen noteren die je op de hoogte wilt stellen van je overlijden en degenen die je voor je begrafenis wilt uitnodigen.

 

Hoe je het je dierbaren zal laten weten

Nu je een lijst met wensen hebt gemaakt die je na je overlijden in vervulling wilt laten gaan, is het tijd om te beslissen hoe de familie hiervan op de hoogte wordt gesteld. De beste optie zou zijn om een ​​advocaat voor vermogensbeheer in te schakelen die je ook zal helpen bij het opstellen van dit testament, maar je kan hierover ook met een vertrouwd familielid praten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *